En helg på Bokmässan

Lönefredag och bokmässa - kan det bli bättre för en bokmal som jag? Här ska köpas böcker!

Med bilen direkt efter jobbet checkade vi in strax före midnatt på ett discodunkande Elite Park Avenue, mässans mekka och samlingsplats. Det var så fullt i baren att folk satt i den stora receptionen med sina drinkar. Härligt!

Fast sovmorgon blev det inte; mässan öppnar 09.00. Efter frukost bredvid Jan Guillou och Ann-Marie Skarp gick vi en rask promenad till mässentrén som med långa ringlande köer tog emot över 100 000 besökare under fyra dagar, den största bokmässan i Europa. Så här ser det ut inuti, fast det är bara en av hallarna:Varje hel- och halvtimme startar seminarier där olika författare berättar om sin bok, sitt författarskap och sig själva.
Den högra lilla pricken nedan med vitt hår föreställer Tomas Burgenthal, domare verksam vid Internationella domstolen i Haag som dömer krigsförbytare. Burgenthal har skrivit boken "Pojken som överlevde förintelsen" om sin tid som barn i arbetsläger och sen i koncentrationsläger. Mycket gripande seminarium!
Roligt var att lyssna på Carl Johan de Geers dråpliga svar på moderator Ulrika Knutsson frågor om hans fjortonde bok, och som berättade om sin tokiga släkt de Geer. Med i panelen var också psykolog Per Naroskin längst till vänster i bild, intill Aftonbladets vice kulturchef Åsa Linderborg som skrivit "Mig äger ingen".

Fast inte så lätt att se, va??
Men här syns det tydligt: Claes Malmberg signerar boken om sin väg till buddismen skriven av  vår kompis Johan Olsson.Bland de mest intressanta böckerna är "Vingklippt" av Stefan Lundström och Elisabeth Hernon. I boken ger Elisabeth Hernon sin version av historien bakom Liza Marklunds två-års långa bevakning av henne och hennes verksamhet för utsatta kvinnor. Artiklarna i Expressen annvänder Liza Marklund senare som bakgrund till boken "Paradiset".

I december ger Stefans förlag Blue Media ut nästa bok där journalisten Monica Andersson granskar fakta bakom Liza Marklunds bok "Gömda".

Men Stefan ger ut andra böcker också! Här är hans monter på mässan: och Stefan själv:Hur många böcker jag köpte? 6 stycken allt som allt......

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej Åsa,

Tack för ett nytt intressant och spännande inlägg.

och häsningar från Lotsstugan http://www.lotsstugan.com

där höststormen rasar. Det är jättemysigt.

Kram GunillaSynd att jag var upptagen i tisdags. Men vi hade ett lyckat informationsmöte. Bjarne var där.

2008-10-01 @ 23:04:42
Postat av: Gunilla T

Vilka tråkiga kompisar du har som inte kommenterar! Jag brukar läsa en blogg som handlar om stickning och en viss ragdollkatt som heter Lucy.Hon fick 42 kommentarer på sitt senaste inlägg! Kan rekommendera dig att gå in där ibland. Det är trevlig läsning. http://wendyknits.net/Kram/Gunilla

2008-10-05 @ 16:21:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0