Kan meddela att svampen är slut!

Slet mig från böckerna om media- och kommunikationsvetenskap och min analys av agenda setting-teorin respektive User & Gratification Theory som båda fokuserar på medias roll i samhället för att plocka svamp en timme i det vackra höstvädret iklädd mina svart-vita gummistövlar, korg och svampkniv. Nu är skogen tömd för i år.


Grönskär!

Läste i somras en bra deckare av debutanten Viveka Sten, jurist och som tillbringat somrarna i skärgården. En läskig scen utspelas på fyren Grönskär. På Visit Swedens hemsida fanns denna länk. Kolla och dröm om skärgårdssommar 2009!

Nya skor - att man aldrig lär sig...

Snygga? Ja!
Blir jag längre? Ja!
Sköna att gå i? Jovars, fram till lunch ungefär......
Mums!

PÅ den här fina brickan...................................låg Gunillas goda morotskaka som jag åt igår!!!!!!!


Har träffat finansministern!

Det var han och jag... och 80 andra som lyssnade på hans föredrag om entreprenörernas betydelse för utvecklingen av nya marknader i Sverige på Globaliseringsrådets seminarium om globalisering, innovation och entreprenörskap. Han var bra! Entusiasmerande och intressant. Borg menade att entreprenören kan betraktas som en förändringsagent som står för utveckling. Exempelvis forskare kan vara entreprenörer menade Borg. En studie av OECD visade att tre F behövs för att få ut forskare i produktionen: Family, Friends and Fools. De två första stöttar och arbetar gratis, den tredje investerar pengar.

Vad är då skillnaden mellan en entreprenör och en egenföretagare? Svårt att svara på menade några andra föreläsare men en definition kom från Magnus Henreksson, Institutet för näringslivsforskning: entreprenören vill återinvestera vinsten till utveckling och helst få företaget att växa så mycket det går, sälja och starta nytt. Egenföretagare är ofta en eller två anställda och vill behålla vinsten och inte växa så mycket.

Min pappa som hade fiskaffär var helt klart en egenföretagare.


Min brors utsikt!

Besökte en av mina bröder som lämnat villan för en lägenhet- gullig utsikt från köksbalkongen, eller hur?
Här blir det aldrig höst! (haha, skoja bara!).

Höstbilder

Grrr... inlägget försvann innan jag hann spara det!

Här är istället fina höstbilder tagna på min morgonpromenad vid 7-tiden nu i veckan. Klicka på bilden så blir den större.

Hösten är sååå vacker!

Sjön....................................badstranden...................balkongen.......................blommande pelargon!.............

sista jordgubben...

RSS 2.0